Osnovna šola Fokovci sodeluje pri projektu Živimo skupaj 2023/2024 na daljavo in z udeležbo v delavnicah na OŠ Kapela, ki bodo potekale v petek, 29. 3. 2024, tam bodo svojo kreativnost izkazali 3 učenci tretje triade.

Na daljavo smo sodelovali z različnimi aktivnostmi na naši šoli. V  mesecu oktobru je OŠ Fokovci organizirala Dan rokodelcev. Na omenjenem dnevu dejavnosti smo gostili izkušene rokodelske mojstre. Učenci in učitelji OŠ Fokovci so skupaj z rokodelskimi mojstri izdelovali lončene izdelke, pletli košare, šivali, izdelovali izdelke iz ličja in slame ter okraševali medena srca.

Medgeneracijsko druženje smo izvedli tudi v soboto, 14. 10. 2023, takrat smo vezi tkali na dnevu dejavnosti z naslovom Pohod po nekdanjih šolskih poteh. Na pohodu smo se naužili svežega zraka, preizkusili svojo vzdržljivost ter okrepili vezi med učenci, starši, starimi starši ter učitelji.

Šola učence nagovarja tudi k skrbnemu ravnanju z odpadki, zato zbiramo baterije ter plastične zamaške. V sodelovanju z zbirnim centrom Dinos Murska Sobota in Zvezo prijateljev Mladine Slovenije na OŠ Fokovci zbiramo zamaške, s to humanitarno akcijo podpiramo slovenske otroke in mladostnike pri aktivnem preživljanju prostega časa in pri plačilu treningov.

Iz drugih zbranih materialov, kot so kartoni, lepenka, stari koledarji, plastični odpadki, v šoli med poukom in v razširjenem programu izdelujemo izdelke kot so nenavadne stavbe, roboti in izdelke za šolsko dekoracijo hodnikov ter panojev.

V sklopu pouka so učenci druge triade raziskovali o šoli danes in nekoč ter ustvarili zanimive zapise. Učenci prve triade so v sklopu pouka in razširjenega programa ustvarili likovne izdelke na temi Igram se s svojo družino ter Pomen pitja vode za zdravje. Učenci tretje triade so v prostem času združili moči s svojimi bližnjimi (starši, starimi starši, tetami in strici, sorojenci, prijatelji) in z njimi poljubno ustvarili skupen likovni izdelek.

Anja Santl, inkl. ped.

(Visited 100 times, 1 visits today)