Spoštovani starši, 

v zadnjih dveh tednih opažamo porast okužb s COVIDOM na naši šoli.

Izvajamo obvezno samotestiranje učencev ob ponedeljkih, sredah in petkih. Navodilo NIJZ in MIZŠ je, da se morajo učenci obvezno vsakodnevno samotestirati 7 dni, če so bili v stiku z osebo, pri kateri se potrdi sum na okužbo. Ker so naši učenci večinoma vozači in v šolo prihajajo skupaj iz različnih razredov, ugotavljamo, da se v zadnjem tednu že skoraj vsi morajo samotestirati vsak dan. Ob tem tudi vsak dan odkrijemo kakšen primer suma na okužbo, ki ga je potrebno potrditi. Tako se obvezno vsakodnevno samotestiranje za večino učencev že dva tedna sploh ne prekinja. 

Iz tega razloga smo se odločili, da bomo od srede, 2. 2. 2022, v vseh razredih izvajali obvezno vsakodnevno samotestiranje za učence, ki so v šoli. S tem bomo še prej odkrili morebitne okužbe in hitreje preprečili, da bi se virus prenesel na druge učence. Obenem pa bomo omogočili zdravim učencem, da bodo čas, namenjen pouku,  preživeli v šoli in jim ne bo potrebno iti v karanteno. 

Zato vas vljudno prosimo, da učencem date teste za vsakodnevno samotestiranje s sabo. 

Izjeme za samotestiranje: 

  • tisti učenci, ki so preboleli COVID in potrdilo o potrditvi okužbe ni starejše od 45 dni; 

  • tisti učenci, ki so dvakrat cepljeni in so preboleli COVID. 

Zaenkrat bo ukrep obveznega samotestiranja potekal do konca februarja. Če se bo izkazalo, da ukrepa ni potrebno izvajati (ne bo dodatnih okužb), bomo ukrep tudi preklicali. 

Želimo si, da bi čim več otrok bilo zdravih in bi delo v šoli lahko potekalo nemoteno. 

Za vaše sodelovanje in razumevanje pa se vam najlepše zahvaljujemo. 

Suzana Deutsch, ravnateljica

 

(Visited 2 times, 1 visits today)