Kot vsako leto je bilo tudi tokratno obeleževanje evropskega dneva jezikov na naši šoli zelo pestro.

V torek, 25. 9. 2018, smo se zgodaj zjutraj odpravili v Ljubljano, kjer so nas pričakovali v Hiši Evropske unije. Tam je namreč potekalo praznovanje evropskega dneva jezikov, ki ga obeležujemo vsako leto 26. septembra. Učiteljica Monika Dobrijevič je bila za lanskoletno sodelovanje na spletnem pedagoškem forumu s strani Zavoda Republike Slovenije za šolstvo nagrajena za odličen prispevek ob evropskem dnevu jezikov na temo inovativni pristopi pri poučevanju jezikov. Ob tej priložnosti so nas povabili, da na praznovanju predstavimo našo lanskoletno dejavnost, ki smo jo izvajali za vse učence naše šole v sodelovanju z Društvom gluhih in naglušnih iz Murske Sobote, katerega člani so učencem predstavili ZNAKOVNI JEZIK – JEZIK TIŠINE. Večjezikovno dejavnost so predstavili učiteljica Monika Dobrijevič in trije učenci 9. razreda, Lara Kuhar, Martin Nemet in Amadeja Ilić, ter predstavnici Zavoda društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Obeleževanje smo nadaljevali v četrtek, 27. 9. 2018, ko so se nam na šoli pridružili predstavniki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki so za učence od 5. do 9. razreda predstavili francoščino in španščino, učiteljica naše šole Suzana Panker pa je predstavila ruščino. Učenci so imeli priložnost, da spoznajo vse tri jezike.

Nadaljevali smo v petek, 28. 9. 2018, ko so učitelji naše šole učencem od 1. do 4. razreda predstavili tri jezike, in sicer kitajščino (Kristjan Pertoci), nizozemščino (Monika Dobrijevič) in madžarščino (Suzana Deutsch).

Naša šola je tudi vključena v projekt JEZIKI ŠTEJEJO (JeŠT), v okviru katerega razvijamo jezikovne kompetence pri posameznikih (znanje, stališča in spretnosti) in še bi lahko naštevali. Več o naših aktivnostih najdete tudi na naši spletni strani: http://www.os-fokovci.si/jeziki-stejejo/.

Nekaj utrinkov lahko najdete v galeriji.

 

Učiteljica Monika Dobrijevič, koordinatorica projekta JeŠT


(Visited 3 times, 1 visits today)