Spoštovani starši,
v tednu od 1. do 7. oktobra se obeležuje Teden otroka, ki je v letošnjem šolskem letu posvečen tematiki “Prosti čas”. Na naši šoli bomo v tem tednu izvedli kar nekaj dejavnosti:
Učenci 7. razreda bodo preživeli cel teden v CŠOD Gorenje. Spoznavali bodo naravne, družbene in kulturne značilnosti Rogle. Odhod izpred šole bo v ponedeljek ob 8.30. Učence bo spremljal učitelj Denis Žoldoš. Učenci se vračajo v petek v popoldanskem času. 
V torek, 2. oktobra, bodo učenci razredne stopnje imeli naravoslovni dan z naslovom DAN ZDRAVE ŠOLE. Izvajali bodo različne delavnice na temo strpnosti.
Učenci predmetne stopnje bodo imeli na isti dan tehniški dan z naslovom KJER PRETEKLOST SREČA SEDANJOST. V zavodu Mensana v Murski Soboti bodo izvajali delavnice recikliranja tekstilnih in lesenih predmetov. Učenci naj prinesejo kakšno staro, neuporabno oblačilo ali drug tekstilni izdelek, ali pa kakšen star stolček, pručko. Seznanili se bodo z obnovo in predelavo starih stvari v nove. V šolo pridejo z običajnim šolskim prevozom, nato se bodo s posebnim prevozom odpeljali v Mursko Soboto. Po izvedenih delavnicah se bodo vrnili nazaj v šolo. Cena dveh delavnic na učenca je 6,50 EUR ter prevoz cca. 2,00 EUR. Stroške bomo zaračunali na položnici. 
V sredo, 3. oktobra, imajo vsi učenci športni dan na šoli – učenci predmetne stopnje se bodo pomerili v krosu in jesenskih športnih igrah,  učenci razredne stopnje pa bodo plesali pod vodstvom Plesne šole Zeko. Cena plesnega športnega dne je 4,00 EUR. Stroški bodo na položnici.
Na isti dan se bomo pridružili UNESCO projektu Stara igra(ča) za novo veselje – učenci naj s sabo prinesejo igrače, ki jih ne rabijo in si jih s sošolci izmenjajo. 
Po tem pa bomo imeli KOSTANJEV PIKNIK. Otroci naj v šolo prinesejo čim več kostanjev, ki jih bomo spekli. 
V petek, 5. oktobra bodo učenci razredne stopnje obiskali Pokrajinski muzej v Murski Soboti in izvedli etnološke delavnice. Imeli bodo kulturni dan z naslovom Kjer preteklost sreča sedanjost. Stroške prevoza bomo obračunali na položnici.
Vse dejavnosti, ki jih bomo izvajali v tem tednu spodbujajo učence k ustvarjalnemu in zdravemu preživljanju prostega časa, obenem pa jih ozaveščajo o skrbi za okolje. Želimo si, da bi vse leto, ne samo v tem tednu, učenci svoj prosti čas preživeli tako, da si naberejo moči in energije za uspešno delo pri pouku.

Suzana Deutsch

(Visited 4 times, 1 visits today)