V okviru glasbeno-gledališke delavnice so učenci pripravili slovensko-nemški recital z naslovom Življenjski krog. Z recitalom so se predstavili na Unescovem mednarodnem projektu v Škofji Loki 19. oktobra 2012.


Z učenkami 7. razreda smo pripravili kratek turistični video, s katerim smo se udeležili tudi 2. mladinskega festivala turističnega videospota, ki ga je organizirala OŠ Bogojina v sodelovanju z Občino Moravske Toplice, Termami 3000 Moravske Toplice in TIC-em Moravske Toplice. Na festivalu je sodelovalo 19 videspotov, ki so jih pripravili osnovnošolci in 13 srednješolskih videospotov. Videospot Po sladki poti, ki so ga pripravile učenke Maja Vukan, Vanesa Nemet in Aleksandra Oleksy, je v kategoriji najvideo po mnenju strokovne komisije prejel prvo nagrado.


Gledališka skupina OŠ Fokovci se je uvrstila med 12 najboljših otroških gledaliških skupin v sezoni 2014 …

gledaliska_skupina

Gledališka skupina OŠ Fokovci se je uvrstila med 12 najboljših otroških gledaliških skupin v sezoni 2014 in na državnem srečanju, ki je bilo 5. junija 2014 na Jesenicah, za predstavo Mulci proti doktorju Zlobi prejela zlato priznanje. Predstavo si je ogledal tudi avtor besedila, ki je po predstavi »mulcem iz OŠ Fokovci« poslal mail s čestitkami:

Najprej čestitke za priznanje, ki ste ga dobili na srečanju otroških gledaliških skupin Slovenije, predvsem pa čestitke zato, ker ste naredili res dobro predstavo. To je bila sploh prva predstava, z mojim tekstom, ki sem jo gledal kot gledalec. Pri vseh prejšnjih predstavah sem bil tako ali drugače prisoten pri produkcji ali pa mi obveznosti niso dovolile ogleda, tako, da je bila vaša predstava zame prva. In prve ne pozabiš nikoli. In ste me navdušili. Od samega začetka je bila v dvorani napetost, ki jo je ustvarila igralska ekipa, z odlično igro in tempom… Videlo se je, da na odru uživate in čutiti je bilo pravo energijo. Posameznih igralcev ne bi izpostavljal, svoje vloge ste lepo razvili, nekateri ste me res navdušili, ampak še bolj ste me navdušili vsi skupaj kot ekipa, s homogenostjo in obilo energije, ter simpatičnim prekmurskim naglasom.

Janez Remškar

(Visited 29 times, 1 visits today)