V sredo, 22. 5. 2024, sta se učenki Zara Milosavljevič in Kaja Pucko udeležili projekta “Skriti kotički mojega kraja” v Odrancih. Dogodek je bil poln zanimivih dejavnosti in prijetnih presenečenj, ki so vsem prisotnim približali kulturno dediščino.

Program se je začel s toplim uvodnim pozdravom, sledila je predstavitev vseh sodelujočih šol. Prva dejavnost dneva je bila “Lüpanje tikvinega semena”, kjer so učenci sodelovali v tradicionalnem luščenju bučnih semen. Ob tem so spoznavali preproste, a pomembne dejavnosti, ki so jih opravljali naši predniki. Nato so se preizkusili v igrah, ki so bile priljubljene med otroki nekoč, pod naslovom “Kak smo se inda kak deca špilali”. Kratki kulturni program je bil naslednja točka na dnevnem redu. V njem sta nastopila “Števek” in “Treza”, šolski folkloristi in učenci tretjega razreda.

Po pestrem dopoldnevu je sledilo okusno kosilo, kjer so se učenci družili in izmenjevali vtise o preživetem dnevu. Zara in Kaja sta se vrnili domov polni novih izkušenj in lepih spominov na prijetno druženje v Odrancih.

(Visited 48 times, 1 visits today)