V petek, 6. oktobra 2023, smo pripravili Rokodelski Dan Dejavnosti, na katerem je sodelovala celotna šola! S ponosom smo gostili izkušene rokodelske mojstre, ki so nam predstavili bogato dediščino in znanje, povezano z starimi obrtmi. Naši učenci so imeli edinstveno priložnost, da spoznajo in se poglobijo v različne rokodelske veščine.

  • Lončarstvo: Otroci so imeli priložnost v roke vzeti glino, oblikovati svoje lončene izdelke ter jih okrasiti po svoji domišljiji. Nastali so čudoviti lončki, sklede in figurice.
  • Pletenje Košar: Učenci so se naučili osnov pletenja košar iz naravnih materialov. Njihove košare bodo zagotovo odlična dekoracija za dom ali pa preprosto čudovito darilo.
  • Šivanje: Sprehodili smo se skozi umetnost šivanja, kjer so učenci ustvarjali svoje prve šivalne projekte. Vzorci, igle in nitke so postali njihovi zvesti prijatelji.
  • Izdelki iz ličja in slame: Z veseljem smo sprejeli mojstre, ki so predstavili izdelavo unikatnih izdelkov iz ličja in slame. Otroci so lahko ustvarili svoje male umetnine.
  • Medena Srca: Sladek vonj medu in umetnost oblikovanja medenih src sta osvojila naša srca. Učenci so se preizkusili v oblikovanju čudovitih medenih dobrot.

Naši učenci so se z navdušenjem in radovednostjo posvetili vsaki rokodelski veščini. Vsak izdelek, ki so ga ustvarili, je bil unikaten, saj so izražali svojo individualnost in ustvarjalnost. Rokodelski dan dejavnosti je bil več kot le dan izobraževanja. To je bil dan, ko smo združili tradicijo in ustvarjalnost, ter spodbudili učence, da razvijajo svoje ročne spretnosti in ohranjajo kulturno dediščino.

Hvala vsem, ki ste prispevali k temu nepozabnemu dnevu! Skupaj smo dokazali, da je rokodelstvo živa umetnost, ki se lahko prenaša iz generacije v generacijo.

Ostanite ustvarjalni in povezani!

(Visited 176 times, 1 visits today)