platforma sBiblos: https://www.sbiblos.si/ 

E-knjige si bodo lahko izposojali učenci tretjega vzgojno-izobraževalnega obdobja (7. do 9. razred) , dijaki in učitelji iz 614 matičnih šol in 323 podružnic – od 3. novembra 2022 naprej (velja za našo šolo)

Na voljo 200 naslovov 

Za šolske knjižnice so pripravili posebej prilagojeno platformo sBiblos, ki jo upravlja Zavod Beletrina. Kot so pojasnili z ministrstva, je sBiblos povezan s knjižničnim sistemom Cobiss, ki ga upravlja javni zavod Izum. Otrok si bo lahko sposodil največ tri e-knjige hkrati in največ deset e-knjig na mesec. E-knjige, ki so na voljo – skoraj dvesto knjig –, so izbrali na javnem razpisu. Večinoma gre za dela najpomembnejših avtorjev, ki se veliko pojavljajo za domače branje. 

Tako sem tudi pri knjižnično-informacijski uri učencem od 7. do 9. razreda vse razložila in pokazala. Vsak učenec je dobil tudi svoje geslo.  

Na platformi sBiblos, pod temo KAKO DELUJE  (https://www.sbiblos.si/kako-deluje) najdejo navodila za prenos aplikacij oz. programov, če pa imajo še kakšno vprašanje, pa ga lahko najdejo od temo: POGOSTA VPRAŠANJA (https://www.sbiblos.si/pogosta-vprasanja). 

Za več odgovorov, če vas še kaj bolj podrobno zanima, si lahko ogledate izobraževanje na to temo: https://video.arnes.si/watch/kt31yj49k0s7 

Za morebitna vprašanja sem vam in učencem seveda na voljo. 

Knjižničarka Monika DOBRIJEVIČ 

(Visited 7 times, 1 visits today)