Letos smo na naši šoli obeleževali evropski dan jezikov malo na drugačen način. Učenci Zara Milosavljevič, Blaž Farkaš, Maks Smodič in Zara Dobrijevič smo se v spremstvu učiteljice Monike Dobrijevič odpravili v sredo, 21. 09. 2022, v Ljubljano, natančneje v Orehov gaj.

Ob evropskem dnevu jezikov so tudi letos pripravili aktivnosti, namenjene predvsem mladim in učiteljem tujih jezikov.

Osrednja prireditev je bila v obliki dogodka na prostem v Orehovem gaju, na samem obrobju Ljubljane.

Na dogodku, pripravljenem v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo in CMEPIUS-om, smo lahko prisluhnili okrogli mizi na temo prihodnosti jezikovnega izobraževanja (Pogovor o dosežkih in čereh v projektih OBJEM, Jeziki štejejo, Jezikovno občutljivo poučevanje v vseh razredih, Izzivi medkulturnega sobivanja, Le z drugimi smo, SIRIUS.), zaploskali dobitnikom priznanja ZRSŠ šolam in učiteljem za odlične prispevke v okviru pedagoškega foruma 2021, med katerimi je bila tudi naša šola, ter dobitnikom evropskega in nacionalnega jezikovnega priznanja. Tudi letos nas je čakala nepozabna delavnica, tokrat na temo prevajanja besednih iger v mladinski literaturi in začinjena z obilico humorja, kjer smo spoznali Boštjana Gorenca – Pižamo in z njim reševali različne besedne igre. Nekaj utrinkov, kako je to potekalo, si lahko ogledate na povezavi Evropski dan jezikov 2022: osrednja prireditev v Orehovem gaju – YouTube. Video je objavilo Predstavništvo EK v Sloveniji.

Naš večletni projekt JEŠT – JEZIKI ŠTEJEJO, pa smo zaključili z udeležbo učiteljice Monike Dobrijevič, ki je sodelovala na mednarodni zaključni konferenci, 27. 09. 2022, v Ljubljani na Pedagoški fakulteti, kot avtorica prispevka: Vom Lesen zum eigenen Buch – in mehreren Sprachen und auf integrative Weise.

Zara DOBRIJEVIČ, 9. razred

(Visited 9 times, 1 visits today)